Vinprovningar
INBJUDAN till vinprovningar i Göteborg
INBJUDAN till vinprovningar i Norrköping
Vi har just
upplevt det första snökaoset och flera väntar runt hörnet. Det blir mörkare och
kallare. Såvida man inte är en vinterfreak så är det inte mycket att glädja sig
åt just nu. Bortsett från att jag bjuder in till TVÅ provningar….!!
Jag vet att alla har fullbokade alternativ överbokade almanackor så här års. Men när stressen är som värst och tiden inte räcker till, det är just då man behöver ”slå ifrån” och tillsammans med glada vänner prova lite spännande viner. Den stimulans och vederkvickelse som det åstadkommer ger mångfalt tillbaka.
Så ändra i almanackan och kom! Har Du bokat något med andra – ta med dem också!!
Jag vet att alla har fullbokade alternativ överbokade almanackor så här års. Men när stressen är som värst och tiden inte räcker till, det är just då man behöver ”slå ifrån” och tillsammans med glada vänner prova lite spännande viner. Den stimulans och vederkvickelse som det åstadkommer ger mångfalt tillbaka.
Så ändra i almanackan och kom! Har Du bokat något med andra – ta med dem också!!
Jag är optimistisk
och erbjuder två provningar före jul. Här är dagar och teman:
27.11 – Provning av mogna Bordeauxer
11.12 – Provning med ”julgodis” alt. mogna Bordeauxer (om den första inte genomförs och om deltagarna vill..!!)
Inget annat vindistrikt i världen – möjligen Champagne undantaget – har en sådan image, status och nimbus som Bordeaux. Ingen har varit lika skickliga på att skapa och odla en näst intill Hollywood-känsla kring sina slott och viner som producenterna i Bordeaux. De har fått hela världen att tro att de har funnits sedan Romarriket, att de har bättre förutsättningar än alla andra och att de har de bästa och vackraste slotten. Inte mycket av detta är sant.
På 60- och 70-talet var det stor kris i Bordeaux. Den som då ville köpa en gård fick nästan betalt. Sedan har det gått stadigt uppåt. De senaste åren har varit alldeles galna och priserna har försvunnit ut i stratosfären och långt bortom vad som är acceptabelt.
Men hur är då vinerna från Bordeaux? Bättre än alla andra Cabernet/Merlot-blends? Håller de lika länge som producenterna hävdar? Finns det stora skillnader mellan berömda Cruslott och enklare viner?
Jag hoppas Du kan få svar på dessa frågor under vår provning den 27.11. Jag kommer att plocka fram flaskor från 70-, 80- och 90-talet för att se och lära om utvecklingen och lagringskapaciteten. Det blir i första hand viner från Medoc och Saint-Emilion så att vi också kan jämföra viner från olika ”terroir” och med olika druvsammansättningar. Kanske även något från Pomerol även om jag tycker att de flesta därifrån är profillösa endruvsviner utan det ”spel” som finns i Cabernet/Merlotblends.
27.11 – Provning av mogna Bordeauxer
11.12 – Provning med ”julgodis” alt. mogna Bordeauxer (om den första inte genomförs och om deltagarna vill..!!)
Inget annat vindistrikt i världen – möjligen Champagne undantaget – har en sådan image, status och nimbus som Bordeaux. Ingen har varit lika skickliga på att skapa och odla en näst intill Hollywood-känsla kring sina slott och viner som producenterna i Bordeaux. De har fått hela världen att tro att de har funnits sedan Romarriket, att de har bättre förutsättningar än alla andra och att de har de bästa och vackraste slotten. Inte mycket av detta är sant.
På 60- och 70-talet var det stor kris i Bordeaux. Den som då ville köpa en gård fick nästan betalt. Sedan har det gått stadigt uppåt. De senaste åren har varit alldeles galna och priserna har försvunnit ut i stratosfären och långt bortom vad som är acceptabelt.
Men hur är då vinerna från Bordeaux? Bättre än alla andra Cabernet/Merlot-blends? Håller de lika länge som producenterna hävdar? Finns det stora skillnader mellan berömda Cruslott och enklare viner?
Jag hoppas Du kan få svar på dessa frågor under vår provning den 27.11. Jag kommer att plocka fram flaskor från 70-, 80- och 90-talet för att se och lära om utvecklingen och lagringskapaciteten. Det blir i första hand viner från Medoc och Saint-Emilion så att vi också kan jämföra viner från olika ”terroir” och med olika druvsammansättningar. Kanske även något från Pomerol även om jag tycker att de flesta därifrån är profillösa endruvsviner utan det ”spel” som finns i Cabernet/Merlotblends.
Vinerna kommer att vara allt från hög klass till
helt okänt. Det blir unga och mogna viner, från kända och okända distrikt, från
kända och okända producenter. Jag hoppas det blir en spännande resa. Med många överraskningar.
För både Dig och mig!
Förhoppningsvis kommer alla viner att vara intressanta, roliga och t o m härligt goda.
Till den andra provningen kommer jag att plocka fram lite vinjulgodis ur källaren som en för tidig julklapp för att Du är medlem i vinsällskapet. Det blir olika buteljer från hela världen.
Vi kommer att prova minst åtta viner. Alla som varit med tidigare vet att det lätt kan bli några fler….!! Om någon av dem inte håller måttet kommer vi att plocka in reserver.
För att inte förstöra möjligheten att prova blint bifogar vi inte någon provningslista. Vill Du ha den i förväg så ange detta i Din anmälan eller kontakta mig via mail eller telefon så sänder jag den till Dig.
Eftersom alla lokaler är mycket hårt uppbokade i advents- och jultider så måste jag lämna definitivt svar inom någon vecka. Därför måste jag be er alla att OMGÅENDE ANMÄLA Dig/Er till provningarna.
TIDER och PRISER
Förhoppningsvis kommer alla viner att vara intressanta, roliga och t o m härligt goda.
Till den andra provningen kommer jag att plocka fram lite vinjulgodis ur källaren som en för tidig julklapp för att Du är medlem i vinsällskapet. Det blir olika buteljer från hela världen.
Vi kommer att prova minst åtta viner. Alla som varit med tidigare vet att det lätt kan bli några fler….!! Om någon av dem inte håller måttet kommer vi att plocka in reserver.
För att inte förstöra möjligheten att prova blint bifogar vi inte någon provningslista. Vill Du ha den i förväg så ange detta i Din anmälan eller kontakta mig via mail eller telefon så sänder jag den till Dig.
Eftersom alla lokaler är mycket hårt uppbokade i advents- och jultider så måste jag lämna definitivt svar inom någon vecka. Därför måste jag be er alla att OMGÅENDE ANMÄLA Dig/Er till provningarna.
TIDER och PRISER
GÖTEBORG Projekt 1018
Dag: Lördagen
den 27 november
Tid: 15.00
Plats: Atelje Hällås
Tema: Bordeaux – ikon och förebild. Bäst eller överskattat?
GÖTEBORG Projekt 1021
Dag: Lördagen den 11 december
Tid: 18.00
Plats: Meddelas i bekräftelsen
Tema: Julgodis från min källare
Priser
Tid: 15.00
Plats: Atelje Hällås
Tema: Bordeaux – ikon och förebild. Bäst eller överskattat?
GÖTEBORG Projekt 1021
Dag: Lördagen den 11 december
Tid: 18.00
Plats: Meddelas i bekräftelsen
Tema: Julgodis från min källare
Priser
Pris för
provning
För medlem 600 kr
För medf. familjemedlem 700 kr
För icke medlem 800 kr
För medlem 600 kr
För medf. familjemedlem 700 kr
För icke medlem 800 kr
ANMÄLAN
Sänd
OMGÅENDE in Din anmälan till info@svenskavinsallskapet.se. Sätt
samtidigt in deltagaravgiften på Svenska Vinsällskapets bankgiro 5267-5386. V v ange projektnumret.
Principen först till kvarn gäller.
Principen först till kvarn gäller.
Vid för lågt
deltagarantal kan vi tyvärr inte genomföra provningen.
Har Du några frågor eller önskemål
om viner till provningarna så hör av Dig!
Jag ser fram mot att träffas vid provningsbordet.
Jag ser fram mot att träffas vid provningsbordet.
INBJUDAN till vinprovningar i Norrköping
Jag erbjuder
dels en vanlig provning med middag samt dels förra årets succé med provning och
julbord. Här är dagar och teman:
25.11 – Provning av mogna Bordeauxer med efterföljande höstmiddag
17.12 – Provning med Knäppingens läckra julbord
Inget annat vindistrikt i världen – möjligen Champagne undantaget – har en sådan image, status och nimbus som Bordeaux. Ingen har varit lika skickliga på att skapa och odla en näst intill Hollywood-känsla kring sina slott och viner som producenterna i Bordeaux. De har fått hela världen att tro att de har funnits sedan Romarriket, att de har bättre förutsättningar än alla andra och att de har de bästa och vackraste slotten. Inte mycket av detta är sant.
På 60- och 70-talet var det stor kris i Bordeaux. Den som då ville köpa en gård fick nästan betalt. Sedan har det gått stadigt uppåt. De senaste åren har varit alldeles galna och priserna har försvunnit ut i stratosfären och långt bortom vad som är acceptabelt.
Men hur är då vinerna från Bordeaux? Bättre än alla andra Cabernet/Merlot-blends? Håller de lika länge som producenterna hävdar? Finns det stora skillnader mellan berömda Cruslott och enklare viner?
Jag hoppas Du kan få svar på dessa frågor under vår provning den 25.11 på restaurang Knäppingen i Norrköping. Jag kommer att plocka fram flaskor från 70-, 80- och 90-talet för att se och lära om utvecklingen och lagringskapaciteten. Det blir i första hand viner från Medoc och Saint-Emilion så att vi också kan jämföra viner från olika ”terroir” och med olika druvsammansättningar. Kanske även något från Pomerol även om jag tycker att de flesta därifrån är profillösa endruvsviner utan det ”spel” som finns i Cabernet/Merlotblends.
INBJUDAN till vinprovningar i Stockholm25.11 – Provning av mogna Bordeauxer med efterföljande höstmiddag
17.12 – Provning med Knäppingens läckra julbord
Inget annat vindistrikt i världen – möjligen Champagne undantaget – har en sådan image, status och nimbus som Bordeaux. Ingen har varit lika skickliga på att skapa och odla en näst intill Hollywood-känsla kring sina slott och viner som producenterna i Bordeaux. De har fått hela världen att tro att de har funnits sedan Romarriket, att de har bättre förutsättningar än alla andra och att de har de bästa och vackraste slotten. Inte mycket av detta är sant.
På 60- och 70-talet var det stor kris i Bordeaux. Den som då ville köpa en gård fick nästan betalt. Sedan har det gått stadigt uppåt. De senaste åren har varit alldeles galna och priserna har försvunnit ut i stratosfären och långt bortom vad som är acceptabelt.
Men hur är då vinerna från Bordeaux? Bättre än alla andra Cabernet/Merlot-blends? Håller de lika länge som producenterna hävdar? Finns det stora skillnader mellan berömda Cruslott och enklare viner?
Jag hoppas Du kan få svar på dessa frågor under vår provning den 25.11 på restaurang Knäppingen i Norrköping. Jag kommer att plocka fram flaskor från 70-, 80- och 90-talet för att se och lära om utvecklingen och lagringskapaciteten. Det blir i första hand viner från Medoc och Saint-Emilion så att vi också kan jämföra viner från olika ”terroir” och med olika druvsammansättningar. Kanske även något från Pomerol även om jag tycker att de flesta därifrån är profillösa endruvsviner utan det ”spel” som finns i Cabernet/Merlotblends.
Vinerna kommer att vara allt från hög klass till
helt okänt. Det blir unga och mogna viner, från kända och okända distrikt, från
kända och okända producenter. Jag hoppas det blir en spännande resa. Med många överraskningar.
För både Dig och mig!
Förhoppningsvis kommer alla viner att vara intressanta, roliga och t o m härligt goda.
Efter provningen äter vi en härlig måltid signerad Knäppingens kockar.
Den 17 december får Du möjlighet att prova på Knäppingens ”hemlagade” läckerheter. De som var med förra året vet att allt är gjort och lagat med omtanke och att det mesta är gjort av lokala råvaror. Att det smakar suveränt bra är väl nästan onödigt att berätta, det gör det alltid när Thomas och Karin och deras medhjälpare trollar bland grytorna.
Här hittar Du mer info om vad som finns med på Knäppingens julbord:
http://www.knappingen.se/pdf/julbord2010.pdf
Förhoppningsvis kommer alla viner att vara intressanta, roliga och t o m härligt goda.
Efter provningen äter vi en härlig måltid signerad Knäppingens kockar.
Den 17 december får Du möjlighet att prova på Knäppingens ”hemlagade” läckerheter. De som var med förra året vet att allt är gjort och lagat med omtanke och att det mesta är gjort av lokala råvaror. Att det smakar suveränt bra är väl nästan onödigt att berätta, det gör det alltid när Thomas och Karin och deras medhjälpare trollar bland grytorna.
Här hittar Du mer info om vad som finns med på Knäppingens julbord:
http://www.knappingen.se/pdf/julbord2010.pdf
Som om detta nu inte vore nog så kommer
jag att plocka fram lite vinjulgodis
ur källaren som en för tidig julklapp för att Du är medlem i vinsällskapet. Det
blir olika buteljer från hela världen.
Det finns dock en hake – vi måste bli minst 15 personer. Så vi måste tillsammans försöka få ihop det antalet.
Det finns dock en hake – vi måste bli minst 15 personer. Så vi måste tillsammans försöka få ihop det antalet.
Vi
kommer att prova minst åtta viner. Alla
som varit med tidigare vet att det lätt kan bli några fler….!! Om någon av dem
inte håller måttet kommer vi att plocka in reserver.
För att inte förstöra möjligheten att prova blint bifogar vi inte någon provningslista. Vill Du ha den i förväg så ange detta i Din anmälan eller kontakta mig via mail eller telefon så sänder jag den till Dig.
Eftersom alla lokaler är mycket hårt uppbokade i advents- och jultider så måste jag lämna definitivt svar inom någon vecka. Därför måste jag be er alla att OMGÅENDE ANMÄLA Dig/Er till provningarna.
TIDER och PRISER
För att inte förstöra möjligheten att prova blint bifogar vi inte någon provningslista. Vill Du ha den i förväg så ange detta i Din anmälan eller kontakta mig via mail eller telefon så sänder jag den till Dig.
Eftersom alla lokaler är mycket hårt uppbokade i advents- och jultider så måste jag lämna definitivt svar inom någon vecka. Därför måste jag be er alla att OMGÅENDE ANMÄLA Dig/Er till provningarna.
TIDER och PRISER
NORRKÖPING Projekt 1017
Dag: Torsdagen
den 25 november
Tid: 18.00
Plats: Restaurang Knäppingen
Tema: Bordeaux – ikon och förebild. Bäst eller överskattat?
Efter provningen äter vi
NORRÖPING Projekt 1020
Dag: Fredagen den 17 december
Tid: 18.00
Plats: Restaurang Knäppingen
Tema: Julgodis från min källare
Efter provningen njuter av Knäppingens läckra och annorlunda julbord.
Priser 25.11
Tid: 18.00
Plats: Restaurang Knäppingen
Tema: Bordeaux – ikon och förebild. Bäst eller överskattat?
Efter provningen äter vi
NORRÖPING Projekt 1020
Dag: Fredagen den 17 december
Tid: 18.00
Plats: Restaurang Knäppingen
Tema: Julgodis från min källare
Efter provningen njuter av Knäppingens läckra och annorlunda julbord.
Priser 25.11
Pris för
provning och middag
För medlem 875 kr
För medf. familjemedlem 975 kr
För icke medlem 1075 kr
För medlem 875 kr
För medf. familjemedlem 975 kr
För icke medlem 1075 kr
PRISER
17.12
Pris för provning och julbord
För medlem 990 kr
För medföljande familjemedlem 1090 kr
För icke medlem 1190 kr
Pris för provning och julbord
För medlem 990 kr
För medföljande familjemedlem 1090 kr
För icke medlem 1190 kr
ANMÄLAN
Sänd
OMGÅENDE in Din anmälan till info@svenskavinsallskapet.se. Sätt
samtidigt in deltagaravgiften på Svenska Vinsällskapets bankgiro 5267-5386. V v ange projektnumret.
Principen först till kvarn gäller.
Vid för lågt deltagarantal kan vi tyvärr inte genomföra provningen.
Har Du några frågor eller önskemål om viner till provningarna så hör av Dig!
Jag ser fram mot att träffas vid provningsbordet.
Principen först till kvarn gäller.
Vid för lågt deltagarantal kan vi tyvärr inte genomföra provningen.
Har Du några frågor eller önskemål om viner till provningarna så hör av Dig!
Jag ser fram mot att träffas vid provningsbordet.
Jag kommer att upprepa två succéer. Den första är vårens sensationella provning av mogna Bordeauxer. Den andra förra årets provning med julbord.
Inget annat vindistrikt i världen – möjligen Champagne undantaget – har en sådan image, status och nimbus som Bordeaux. Ingen har varit lika skickliga på att skapa och odla en näst intill Hollywood-känsla kring sina slott och viner som producenterna i Bordeaux. De har fått hela världen att tro att de har funnits sedan Romarriket, att de har bättre förutsättningar än alla andra och att de har de bästa och vackraste slotten. Inte mycket av detta är sant.
På 60- och 70-talet var det stor kris i Bordeaux. Den som då ville köpa en gård fick nästan betalt. Sedan har det gått stadigt uppåt. De senaste åren har varit alldeles galna och priserna har försvunnit ut i stratosfären och långt bortom vad som är acceptabelt.
Men hur är då vinerna från Bordeaux? Bättre än alla andra Cabernet/Merlot-blends? Håller de lika länge som producenterna hävdar? Finns det stora skillnader mellan berömda Cruslott och enklare viner?
Jag hoppas Du kan få svar på dessa frågor under vår provning den 23.11 på restaurang Krogkonst. Jag kommer att plocka fram flaskor från 70-, 80- och 90-talet för att se och lära om utvecklingen och lagringskapaciteten. Det blir i första hand viner från Medoc och Saint-Emilion så att vi också kan jämföra viner från olika ”terroir” och med olika druvsammansättningar. Kanske även något från Pomerol även om jag tycker att de flesta därifrån är profillösa endruvsviner utan det ”spel” som finns i Cabernet/Merlotblends.
Vinerna kommer att vara allt från hög klass till helt okänt. Det blir
unga och mogna viner, från kända och okända distrikt, från kända och okända
producenter. Jag hoppas det blir en spännande
resa. Med många överraskningar. För både Dig och mig!
Förhoppningsvis kommer alla viner att vara intressanta, roliga och t o m härligt goda.
Efter provningen finns det möjlighet att igen njuta av Anders kokkonst. Jag skall försöka övertyga honom om att upprepa vårens underbara kalv med hasselbackspotatis, grönsaker samt en mycket spännande fänkålsås med lätt aniskaraktär och ett nedvispat örtsmör bestående av fänkål och spenat. Bara såsen är värd besöket!!
Förhoppningsvis kommer alla viner att vara intressanta, roliga och t o m härligt goda.
Efter provningen finns det möjlighet att igen njuta av Anders kokkonst. Jag skall försöka övertyga honom om att upprepa vårens underbara kalv med hasselbackspotatis, grönsaker samt en mycket spännande fänkålsås med lätt aniskaraktär och ett nedvispat örtsmör bestående av fänkål och spenat. Bara såsen är värd besöket!!
Den 14 december får Du möjlighet att prova på Anders unika viltjulbord. Som om detta nu inte vore nog så kommer jag att plocka fram lite julgodis ur källaren som en för tidig julklapp för att Du är medlem i vinsällskapet. Det blir olika buteljer från hela världen.
Anders har endast ett sällskap per kväll under julbordstiden. Vi är egentligen för små och obetydliga men eftersom Anders är en snäll och vänliga man som är oerhört positiv till SVS så har han lovat att vi skall få komma. Det finns dock en hake – vi måste bli 20 personer. Så vi måste tillsammans försöka få ihop det antalet.
Priset
för julbordet är normalt 600 kr/person +
15 000 i lokalhyra. Detta tillsammans med provningen skulle för 20
personer innebära nästan 2000 kronor. Men den oerhört generöse Anders har lovat
mig att ta bort lokalhyran. Imponerande. Sedan får jag ge Er ett specialpris
som julklapp vilket innebär att Du bara
behöver betala HÄLFTEN! Tala om förmånligt pris och kap!!
Vi kommer att prova minst åtta viner. Alla som varit med tidigare vet att det lätt kan bli några fler….!! Om någon av dem inte håller måttet eller är korkskadad kommer vi att plocka in reserver.
För att inte förstöra möjligheten att prova blint bifogar vi inte någon provningslista. Vill Du ha den i förväg så ange detta i Din anmälan eller kontakta mig via mail eller telefon så sänder jag den till Dig.
Eftersom alla lokaler är mycket hårt uppbokade i advents- och jultider så måste jag lämna definitivt svar inom någon vecka. Därför måste jag be er alla att OMGÅENDE ANMÄLA Dig/Er till ovanstående provningar.
TIDER och PRISER
Vi kommer att prova minst åtta viner. Alla som varit med tidigare vet att det lätt kan bli några fler….!! Om någon av dem inte håller måttet eller är korkskadad kommer vi att plocka in reserver.
För att inte förstöra möjligheten att prova blint bifogar vi inte någon provningslista. Vill Du ha den i förväg så ange detta i Din anmälan eller kontakta mig via mail eller telefon så sänder jag den till Dig.
Eftersom alla lokaler är mycket hårt uppbokade i advents- och jultider så måste jag lämna definitivt svar inom någon vecka. Därför måste jag be er alla att OMGÅENDE ANMÄLA Dig/Er till ovanstående provningar.
TIDER och PRISER
STOCKHOLM Projekt 1016
Dag: Tisdagen
den 23 november
Tid: 18.00
Plats: Restaurang Skeppsholmens Krogkonst, Amiralitetsbacken 3.
Tema: Bordeaux – ikon och förebild. Bäst eller överskattat?
Efter provningen finns möjlighet att äta Anders specialkalv.
STOCKHOLM Projekt 1019
Dag: Tisdagen den 14 december
Tid: 18.00
Plats: Restaurang Skeppsholmens Krogkonst, Amiralitetsbacken 3.
Tema: Julgodis från min källare
Efter provningen njuter av Krogkonsts unika viltjulbord.
Priser 23.11
Tid: 18.00
Plats: Restaurang Skeppsholmens Krogkonst, Amiralitetsbacken 3.
Tema: Bordeaux – ikon och förebild. Bäst eller överskattat?
Efter provningen finns möjlighet att äta Anders specialkalv.
STOCKHOLM Projekt 1019
Dag: Tisdagen den 14 december
Tid: 18.00
Plats: Restaurang Skeppsholmens Krogkonst, Amiralitetsbacken 3.
Tema: Julgodis från min källare
Efter provningen njuter av Krogkonsts unika viltjulbord.
Priser 23.11
Pris för
provning för medlem 600
kr
För medf. familjemedlem 700 kr
För icke medlem 800 kr
Måltid 250 kr
För medf. familjemedlem 700 kr
För icke medlem 800 kr
Måltid 250 kr
PRISER
14.12
Provning och julbord
För medlem 990 kr
För medföljande familjemedlem 1090 kr
För icke medlem 1190 kr
Provning och julbord
För medlem 990 kr
För medföljande familjemedlem 1090 kr
För icke medlem 1190 kr
ANMÄLAN
Sänd
OMGÅENDE in Din anmälan till info@svenskavinsallskapet.se. Sätt
samtidigt in deltagaravgiften på Svenska Vinsällskapets bankgiro 5267-5386. V v ange projektnumret. Principen först till kvarn gäller.
Vid för lågt deltagarantal kan vi tyvärr inte genomföra provningen.
Har Du några frågor eller önskemål om viner till provningarna så hör av Dig!
Jag ser fram mot att träffas vid provningsbordet.
Vill du också bli en del av vår gemenskap?
Fyll i vår medlemsansökan
idag!