Vinresor

Vinresor är ett perfekt sätt att kombinera upplevelser, gemenskap och passionen för vin. Du får som medlem möjlighet att följa med på våra mycket uppskattade vinresor till aktuella och spännande vindistrikt. Förlängda weekendresor i Europa och lite längre resor till nya världen.
Våra resor kan inte jämföras med andra för vi kombinerar spännande besök hos stora vinpersonligheter, goda viner, utvalda restauranger, vinhistoria och kultur. Tack vare mina relationer och vänskap med många producenter får du dessutom besöka vingods som vanligtvis inte tar emot grupper. En del av dem är morgondagens fixstjärnor, ännu inte upptäckta av den stora massan kritiker och konsumenter.


Den sensationellt heta sommaren är snart ett minne blott. Vi går obevekligt mot kortare dagar, mörkare kvällar och lägre temperaturer. I värsta fall regn och stormar. Därför behöver vi alla något positivt att se fram emot. För mig är vinresor ett sådant glädjeämne!

Som ni redan känner till har jag - efter lång tvekan - till slut bestämt mig för att göra fyra resor i höst. Jag hoppas kunna orka med detta. Jag är också väl medveten om att det är lite sent och att ni alla sannolikt har välfyllda almanackor. Men kanske finns det några som både har tid och som finner resorna lockande.

Resa nr 1 – Österrike
Område / Tid
Wachau med omnejd, Tisdag 23 oktober – lördag 27 oktober med möjlighet till individuell förlängning, före eller efter.

Målsättning
Att ge deltagarna möjlighet att i första hand utöka och fördjupa sina kunskaper om Wachau och Kremstal.
Att ge deltagarna möjlighet att besöka de bästa och mest spännande producenterna i dessa områden. Dessutom besök på den historiska anläggningen Stift Göttweig. Möjlighet för deltagarna att få prova en del äldre viner, ibland även minivertikaler Middagar på bra lokala krogar med mycket intressanta vinlistor.
Innehåll
Vi kommer varje dag att besöka 3 producenter (lördag två). Ett av besöken kan vara i samband med enkel lunch hos producenten. Preliminära besök (ett lämpligt antal och urval): Hirtzberger, Knoll, FX Pichler, Prager, Pichler-Krutzler, Alzinger, Jamek, Veyder- Malberg, Domäne Wachau, Muthentaler, Proidl, Salomon, Stadt Krems/Stift Göttweig, Wess, Nikolaihof, Sigl.

Pris
14 000 för medlemmar, 14 000 för medföljande familjemedlem, 16 000 för icke medlemmar.
Priset är baserat på minst 8 alt. 14 deltagare, del i dubbelrum samt transporter i minibussar. Det definitiva priset meddelas i vår bekräftelse. Anmälan: Helst omgående och senast den 30 september till info@svenskavinsallskapet.se


Resa nr 2 – Vin och tryffel i Piemonte
Tid
Alt 1: Tisdag 6.11 – lördag 10.11
Alt 2: Måndag 19.11-fredag 23.11
Målsättning
Att ge deltagarna möjlighet att lära sig mer om denna ”franska” provins i norra Italien. Att få lära sig en del om Italiens historia och därmed även om Italiens vinhistoria. Att få prova spännande viner från några av Piemontes bästa och mest intressanta producenter. Att få möjlighet att njuta av den närmast himmelska kombinationen av färsk vit tryffel tillsammans med ägg eller tillsammans med pasta. Att få uppleva landskapets skönhet.
Innehåll
2-3 vinbesök per dag i områdena Barolo, Barbaresco, Barbera d’Asti, Barbera d’Alba, Dolcetto d’Asti, Moscato d’Asti, Roero Arneis, Ghemme och Gattinaria, Middagar på bra lokala krogar med spännande vinlistor. Historiskt besök på Grinzane Cavour, en av grundstenarna för Italiens frigörelse och enande. Besök på det likaledes historiska samt även världsunika Fontanafredda.
Preliminära besök (ett lämpligt antal och urval av följande)
Gaja, Fontanafredda, La Spinetta, Luciano Sandrone, Giacomo Conterno, Elio Altare, Azelia, Bartolo Mascarello, Cordero di Montezemolo, Elio Grasso, Germano Ettore, Marchese di Barolo, Massolini, Renato Ratti, Trediberri, Albino Rocca, Cascinacastlet, Diego Conterno och Giovanni Corino. Flygplatser: Linate och Malpensa i Milano, Bergamo och Torino.
Pris
13 000 kr för medlem, 13 000 kr för medföljande familjemedlem, 15 000 kr för icke medlem.
Priset är baserat på minst 8 alt. 14 deltagare, del i dubbelrum, samt minibussar.
Anmälan:
Helst omgående, dock senast 7 oktober till info@svenskavinsallskapet.se


Resa nr 3 – kända och okända producenter i Maremma Tid
Tisdag 27.11 – lördag 1.12

Målsättning
Att ge deltagarna möjlighet att lära sig mer om Italiens ”hetaste” vindistrikt. Att få lära sig en del om Etruskerna, Toscana och Italiens historia och därmed även om Italiens vinhistoria. Att få prova spännande viner från några av Bolgheri/Val di Cornias/Maremmas mest intressanta producenter. Att få uppleva det speciella kustlandskapets längs med Mare Tyrrenia
Innehåll
2-3 vinbesök per dag i områdena Middagar på bra lokala krogar med spännande vinlistor. Preliminära besök (ett lämpligt antal och urval av följande) Sassicaia, Ornellaia, Grattamacco, Le Macchiole, Michele Satta, Monte Solaio, Montepeloso, Gualdo del Re, Moris Farms, San Cristoforo, Petra, Belguardo, Rocca di Frassinello, Colle Massari.
Flygplatser: Pisa är närmast men det går förstås också att flyga till Firenze och Bologna.
Pris
13 000 kr för medlem, 13 000 kr för medföljande familjemedlem, 15 000 kr för icke medlem. Priset är baserat på minst 8 alt. 14 deltagare, del i dubbelrum, samt minibussar.
Anmälan:
Helst omgående, dock senast 14 oktober till info@svenskavinsallskapet.se


För samtliga resor gäller:
I resans pris ingår
Alla transporter i minibussar, logi i dubbelrum, frukost, vissa luncher, besök med samtliga provningsviner, utflykter, skatter och avgifter samt Karl-Axel Svensson som reseledare och guide.
I resans pris ingår inte
Flyg.
En del luncher, middagar samt vin och övriga drycker till måltiderna.
Måltider
Vi bokar plats och beställer meny på lokala restauranger. Betalning för måltiderna sker kontant under resan. Om Du inte vill vara med på någon eller några måltider ber vi Dig ange detta senast en vecka före avfärd, så att vi kan avboka Din plats i god tid.
Flyg
Jag hjälper gärna till med att boka flyg efter vars och ens önskemål
Anmälningsavgift
5 000 kr per person.
Anmälan är bindande.
Enkelrumstillägg, För samtliga resor är det 1000 kr
Slutbetalning
Skall ske senast 30 dagar före avfärd. Kom ihåg att ange alla resenärernas namn och adresser samt namnet på resan. Vid eventuell avbokning, återbetalning endast genom privat reseförsäkring och eget avbeställningsskydd.
Särskilda upplysningar Uppgift om allergi, speciell mat etc. måste meddelas Svenska Vinsällskapet i samband med anmälan.

Svenska Vinsällskapet förbehåller sig rätten att ändra i programmet eller att ändra priser som påverkas av flygpriser, kursförändringar, skatter, bränsletillägg, strejker och Force majeure.Vill du också bli en del av vår gemenskap?
Fyll i vår medlemsansökan idag!