Årets program 2010

På denna sida kommer vi att visa alla de inplanerade aktiviteterna under 2010. Detta för att ni som medlemmar skall kunna se vad som är på gång!

Datum Vad? Var?
2010-12-17Julgodis från min källareNorrköping, Restaurang Knäppingen
  
 För mer information se Vinprovningar eller separat inbjudan
  
2010-12-14Julgodis från min källareStockholm, Restaurang Skeppsholmens Krogkonst, Amiralitetsbacken 3
  
 För mer information se Vinprovningar eller separat inbjudan
  
2010-12-11Julgodis från min källareGöteborg, Meddelas i bekräftelsen
  
 För mer information se Vinprovningar eller separat inbjudan
  
2010-11-27Bordeaux – ikon och förebild. Bäst eller överskattat?Göteborg, Atelje Hällås
  
 För mer information se Vinprovningar eller separat inbjudan
  
2010-11-25Bordeaux – ikon och förebild. Bäst eller överskattat?Norrköping, Restaurang Knäppingen
  
 För mer information se Vinprovningar eller separat inbjudan
  
2010-11-23Bordeaux – ikon och förebild. Bäst eller överskattat?Stockholm, Restaurang Skeppsholmens Krogkonst, Amiralitetsbacken 3
  
 För mer information se Vinprovningar eller separat inbjudan
  
2010-04-29Österrike – från katastrof till världsklassMalmö - plats meddelas vid bekräftelse
  
 Österrike är idag ett av världens ledande vinländer. Jag skall försöka belysa detta. Vi provar vitt och rött, torrt och sött, ungt och gammalt.
  
2010-04-28Vinlandet Frankrike – en vinresa i tid och rum. Göteborg - meddelas i bekräftelsen
  
 Vi provar unga och gamla, kända och okända från Bordeaux, Bourgogne, Rhône och Loire.
  
2010-04-27Vinlandet Frankrike – en vinresa i tid och rumNorrköping, Restaurang Knäppingen
  
 Vi provar unga och gamla, kända och okända från Bordeaux, Bourgogne, Rhône och Loire. Efter provningen erbjuder Thomas och Karin en franskinspirerad måltid. Meny och pris senare.
  
2010-04-26Provning - Chianti – från odrickbart till världsklass. En spännande resa under Restaurang Skeppsholmens Krogkonst, Amiralitetsbacken 3
  
 Vi provar och jämför kända och okända Chianti Classico och Super-Tuscans från 80-, 90- och 2000-talet. Efter provningen erbjuder Anders en italiensk måltid. Meny och pris senare.
  
2009-05-05Sydafrikansk provningRestaurang CHAKULA, Pontonjärgatan 28, Stockholm.
  
 Det kommer med att bli en spännande Sydafrikansk kväll med mycket vin och information samt spännande möten mellan vinerna och maten. För mer info se Vinprovningar
  
2009-04-22Mycket speciell provningStockholm
  
 Det är en provning av 25 år gamla Cabernet Sauvignon från Kalifornien. Med andra ord Cab från årgång 1984! Snacka om en UNIK PROVNING!
Se nyheter, för mer information.
  
2009-04-21Fransk Vindag i KöpenhamnBörsen, Slotsholmsgade 1217 – Köpenhamn K
  
 Tisdagen den 21 april arrangeras i Köpenhamn en mycket intressant fransk vindag. På plats kommer att finnas inte mindre än 55 franska vinmakare. De kommer från en rad olika distrikt i Frankrike. Även om många är relativt okända kommer det att finnas många spännande viner att prova.
Se Vinprovningar för mer information.
  
2009-01-22VinprovarmiddagRestaurang Knäppingen, tid kl 18.30
  
 Vi har just fått klartecken från Laura Breschi på Grattamacco/Colle Massari att hon kan stanna kvar och genomföra en Vinprovarmiddag för våra medlemmar torsdagen den 22 januari i Norrköping. Tilll vinerna kommer vi att servera en läcker 4-rättersmiddag. Eftersom Lauras OK är rykande färskt är inte menyn ännu helt klar.
  
2009-01-21Vinprovning StockholmKrogkonst, Skeppsholmen, Tid 19.00-22.00
  
 Du får möjlighet att möta några av Italiens bästa och mest spännande producenter och i lugn och ro prova deras viner utan att behöva trängas med hundratals andra. I samband med provningen bjuder Anders på Krogkonst på en vad han kallar ”värmande vinterbuffé med viltinslag”. Låter inte det spännande och läckert? Det innebär att du först kan prova vinerna utan mat och sedan se vilken mat som passar bäst till de olika vinerna. Provningen är ”gående” varför Du kan komma och gå som det passar.
  
2009-01-19Vinprovning KöpenhamnBörsbyggningen, Slotsholmen kl. 11.30-17.00
  
 Mediahuset ”Gambero Rosso” genomför tillsammans med ett 50-tal italienska producenter en s.k. road show. De har med sig tre viner vardera. Detta är ett minst sagt unikt tillfälle för våra medlemmar i södra och västra Sverige!
  
2008-11-26Vinresa till SydafrikaStellenbosch, Franschhoek, Paarl, Swartland, Robertson, Walker Bay, Elgin och Constantia
  
 Målsättningen är att ge deltagarna möjlighet att lära känna det spännande vinlandet Sydafrika. Besök hos stora och små producenter i ”gamla” och ”nya” miljöer. Att få njuta av landskapets skönhet samt uppleva en del berömda turistattraktioner.

För mer information se Vinresor
  
2008-11-11Vin och Tryffel i PiemontePiemonte
  
 Målsättningen är att ge deltagarna möjlighet att prova spännande viner från några av Piemontes mest intressanta producenter. Att få möjlighet att njuta av den närmast himmelska kombinationen av färsk vit tryffel och ägg eller vit tryffel och pasta. Dessutom uppleva landskapets skönhet som inte står det mer berömda Toscana efter.

För mer information se Vinresor
  
2008-10-21Österrike för den som inte varit med oss tidigare i ÖsterrikeÖsterrike - Wachau, Kremstal, Kamptal, Wagram och Burgenland
  
 Målsättningen är att låta deltagarna få kunskap om vinlandet Österrike, idag ett av världens ledande vinländer. Att besöka några av de mest intressanta producenterna i respektive region. Att besöka bra lokala krogar med intressanta vinlistor.

För mer information se Vinresor
  
2008-10-14Österrike för den som varit där tidigareÖsterrike - Wien, Kamptal, Kremstal och Wachau.
  
 Målsättningen är att ge deltagarna möjlighet att fortsätta upptäcka det dynamiska vinlandet Österrike. Besök i huvudsak hos nya, spännande producenter.

För mer information se Vinresor
  
2008-05-08Vin- o Gourmetresa 8-11 maj 2008, Proj 831Italien
  
 Område:
Lombardia och Emilia-Romagna

Målsättning:
Att låta deltagarna besöka några av Italiens bästa restauranger samt prova vin från intressanta producenter i regionerna Franciacorta (Italiensk ”Champagne”), Lugana vid Lago di Garda och Colli Piacentini.

Innehåll:
Förutom tre middagar ingår ett vinbesök per dag. Vi besöker även Modena och ser på hur man gör den berömda Aceto Balsamicovinägern.
Dessutom besöker vi Bergamo med sin charmiga gamla stadsdel och Sirmione vid Lago di Garda, en gång en romersk badanläggning. Vi besöker också Solferino, platsen för det blodiga slaget 1859 mellan Österrike och det förenade Piemonte/Frankrike. Det var här som den då unge Henri Dunant såg så mycket skador och lidande att han bestämde sig för att göra något. Efter många års kamp lyckades han till slut grunda Röda Korset.

Vi underhandlar med följande restauranger:
Dal Pescatore, Gualtiero Marchesi, Miramonte l’Altro, Antica Osteria del Teatro, Al Barsagliere, La Locanda, La Rucola.

Preliminära besök:
Bellavista, Montresor, enato, La Stoppa

Pris:
15.000 kr för medlem/16.000 kr för medföljande familjemedlem/17.000 kr för icke medlem

Anmälan:
Helst omgående dock senast 17 februari till agneta.purkner@svenskavinsallskapet.se, eller tel. 08-57168422

  
2008-03-04Möt våren i Toscana 4-8 mars 2008 - Proj 830Italien
  
 Område:

Toscana Mare, d v s den Toscanska kusten mellan Pisa och Grosseto.

Målsättning:
Att låta deltagarna uppleva ett av världens mest spännande och dynamiska vinområden. Att möta våren och njuta av sol och värme och det Azurblå Medelhavet.

Innehåll:
Vi kommer varje dag att besöka 2-3 producenter, vissa dagar i samband med lunch och eventuellt middag. Tre middagar på bra lokala krogar med intressanta vinlistor.

Prel.besök:
Castello di Bolgheri, Michele Satta, Podere Guado al Melo, La Regole, Tenuta Argentiera, Brancatelli, Colle Massari, Batzella, Folonari – Tenuta Campo al Mare, Azienda Agricola Sant Agnese, Castello di Terricio

Pris:
14.000 kr för medlem/15.000 kr för medföljande familjemedlem/16.000 kr för icke medlem

Anmälan:
Omgående, dock senast 3 februari till agneta.purkner@svenskavinsallskapet.se, eller tel. 08-57168422

  
2007-11-23ResaSydafrika
  
 I november reser vi till solen och värmen i det spännande vinlandet Sydafrika
  
2007-10-17Resa Österrike
  
 Årets resa till Österrike går till Steiermark och Mittelburgenland.
  
2007-09-06Vinprovning Stockholm
  
 Provning av viner från ett 30-tal slott i Bordeaux. 2006 års prov samt ett äldre vin.
  
2007-08-31Medlemsviner till specialpriserAlla Systembutiker
  
 Den 31 augusti är sista dagen som Du kan köpa våra medlemsviner till specialpriser.
  
2007-04-26Unik medlemsprovningLäkarhuset Ellenbogen, Malmö
  
 Den 20 april inleds ett nytt kapitel i SVS historia. Då erbjuds våra medlemmar att prova viner som sedan kan köpas till ”förmånliga” SVS-priser via Systembolaget. Det känns lika spännande som underbart roligt att vi nu äntligen kan erbjuda denna exklusiva förmån. Provningen genomförs som ”stationsprovning” under två timmar. Du kan därför prova i Din egen takt. Kom till våra provningar och utnyttja denna unika medlemsförmån! Passa också på tillfället och njut av en god måltid efter provningen. Som en extra förmån kan alla i familjen utnyttja vårt speciella provnings- och middagspaket. Har Du inte möjlighet att vara med på middagen går det bra att vara med endast i provningen.
  
2007-04-25Unik medlemsprovningAvenyn No 1, Kungsportsavenyn 1, Göteborg
  
 Den 20 april inleds ett nytt kapitel i SVS historia. Då erbjuds våra medlemmar att prova viner som sedan kan köpas till ”förmånliga” SVS-priser via Systembolaget. Det känns lika spännande som underbart roligt att vi nu äntligen kan erbjuda denna exklusiva förmån.
Provningen genomförs som ”stationsprovning” under två timmar. Du kan därför prova i Din egen takt.
Kom till våra provningar och utnyttja denna unika medlemsförmån! Passa också på tillfället och njut av en god måltid efter provningen. Som en extra förmån kan alla i familjen utnyttja vårt speciella provnings- och middagspaket. Har Du inte möjlighet att vara med på middagen går det bra att vara med endast i provningen.
  
2007-04-23Unik medlemsprovningScandic Anglais, Humlegårdsgatan 23, Stockholm
  
 Den 20 april inleds ett nytt kapitel i SVS historia. Då erbjuds våra medlemmar att prova viner som sedan kan köpas till ”förmånliga” SVS-priser via Systembolaget. Det känns lika spännande som underbart roligt att vi nu äntligen kan erbjuda denna exklusiva förmån.
Provningen genomförs som ”stationsprovning” under två timmar. Du kan därför prova i Din egen takt.
Kom till våra provningar och utnyttja denna unika medlemsförmån! Passa också på tillfället och njut av en god måltid efter provningen. Som en extra förmån kan alla i familjen utnyttja vårt speciella provnings- och middagspaket. Har Du inte möjlighet att vara med på middagen går det bra att vara med endast i provningen.
  
2007-04-20Unik medlemsprovningRestaurang Knäppingen, Stadsmuseet,Norrköping
  
 Den 20 april inleds ett nytt kapitel i SVS historia. Då erbjuds våra medlemmar att prova viner som sedan kan köpas till ”förmånliga” SVS-priser via Systembolaget. Det känns lika spännande som underbart roligt att vi nu äntligen kan erbjuda denna exklusiva förmån.
Provningen genomförs som ”stationsprovning” under två timmar. Du kan därför prova i Din egen takt.
Kom till våra provningar och utnyttja denna unika medlemsförmån! Passa också på tillfället och njut av en god måltid efter provningen. Som en extra förmån kan alla i familjen utnyttja vårt speciella provnings- och middagspaket. Har Du inte möjlighet att vara med på middagen går det bra att vara med endast i provningen.
  
2007-03-07Möt våren i Toscana, 7-11 mars 2007Toscana
  
 Det har blivit en tradition att vi möter våren i Italien i mars varje år. Så blir det även nästa år. För traditioner skall man bevara och vara rädd om tycker vi. Så därför återvänder vi till Italien och Toscana. Bortsett från ett härligt vårväder och spirande grönska finns här så mycket att upptäcka och njuta av. Nya och spännande producenter, mysiga krogar med sensationella vinlistor, ett minst sagt behagligt väder längs Medelhavet och vackra landskapsvyer.
  
2007-01-19Lyx och njutning i Österrike, 19-21 januari 2007Österrike
  
 Österrike är ett av världens ledande vinländer idag. Den unga generationen odlare och producenter har gjort samma ”revolution” i alplandet som våra unga kockar har åstadkommit i Sverige. I Österrike har man inte haft samma explosionsartade utveckling inom gastronomin som här hemma. Men det finns många duktiga och skickliga kockar som lagar mat som är en mix av Österrikes traditioner och moderna, internationella influenser. Många av dem finns överraskande nog på en del lantliga s k Gasthaus.

Här och där finns det både duktiga matlagare och passionerade vinsamlare. Ibland i en och samma person, ibland är det ett äkta par och ibland en skicklig kock och en begåvad sommelier. Ett av dessa värdshus på landet är Schmutzer. De finns i den lilla byn Winzendorf som ligger söder om Thermenregion i Schneebergland, en timmes bilresa söder om Wien. Hustru Ute härskar med oinskränkt makt i köksregionerna medan maken Pepi samlar viner och vårdar dem ömt.

Vi har varit flera gånger hos Schmutzer. Det beror inte bara på den minst sagt omfångsrika vinkällaren utan även på den goda maten och det mycket stora gemytet - den för Österrike så typiska ”Fröhlichkeit”. Vi har varit där med små och stora gruppen och vi har varje gång ätit gott och druckit ännu godare.

Vi skall naturligtvis återvända till Schmutzer. Den andra kvällen väljer vi mellan Floh i Langenlebarn med en otrolig vinlista, den närmast okända supermatlagaren Gerhard Jeitler i Bromberg, eller någon krog inne i Wien. När vi slutfört diskussioner och förhandlingar återkommer vi med exakt besked.

I resan kommer även att ingå ett par vinbesök. Det finns självklart också möjlighet att förlänga vistelsen med en eller flera dagar.

  

Klicka här för att lista årets alla aktiviteter, även dem som redan varit.

Vill du också bli en del av vår gemenskap?
Fyll i vår medlemsansökan idag!